Rein Kronenberg (1963) is advocaat sinds 1989, met uitzondering van een periode van bijna drie jaar (2007 tot 2010), waarin hij als senior jurist voor alternatieve investeringen werkzaam was bij APG, de vermogensbeheerder van het ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland.

Na zijn rechtenstudie in Leiden bracht Rein negen maanden door bij een Amerikaans advocatenkantoor in New York. Vervolgens was hij als advocaat werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe en Clifford Chance in Amsterdam en ruim tweeënhalf jaar in Londen. Van 1997 – 2000 was Rein general counsel van Randstad Holding nv.

Rein heeft zich op een breed juridisch terrein bewogen. De combinatie van advocatuur en bedrijfsleven maakt dat Rein als geen ander begrijpt wat een onderneming van een advocaat verwacht, welke rol de juridische discipline in een onderneming speelt en hoe het meeste rendement uit extern advies te halen.

Door zijn internationale oriëntatie en ervaring heeft Rein een goed gevoel en begrip ontwikkeld voor de rol die culturele en juridische verschillen spelen om succesvol en effectief te kunnen opereren in grensoverschrijdende transacties en vraagstukken.

Lees verder